In Soutěže
19Bře 14

 

Následující víkend po Karate 1 Premier League v nizozemském Almere, tedy 15. a 16. března, se skupina 10-ti našich zástupců vydala na další podnik série Karate 1, tentokrát do Slovinského Laška.

 

Ve sportovní hale Tri lilije se na 4 tatami celkově sešlo kolem 480 závodníků ze 42 zemí světa. Zde výčet všech účastníků z České republiky:

 

Debrecenyi Jakub
Kříž Ondřej
Kubička Petr
Mišková Veronika
Pilmann Jindřich
Pohanka Marek
Račáková Vladimíra
Saidl Filip
Vašeková Miroslava
Wojtyla Denis

 

V pátek kolem 15. hodiny se všichni sešli na registraci v krásném hotelu Thermana Park Laško, až na Mirku, kterou cestou zlobilo auto. Registrace se naštěstí chopil pan Pohanka, a tak se podařilo všechny bez problému zaregistrovat, včetně Mirky.

 

V sobotu nastupovali jako první na kata muži i ženy současně. V kategorii žen se dostala nejdále opět Mirka, která měla v 1. kole free, ve 2. kole porazila V. Chabanova (UKR) 5:0. V kole třetím jí nenastoupila soupeřka a ve 4. kole těsně podlehla 3:2 soupeřce z Hong Kongu Tung Yee, které uniklo třetí místo o jeden praporek. Verča měla rovněž v 1. kole free. Ve 2. kole pak prohrála 5:0 s Italkou F. Reale, která nakonec získala bronz.

 

V kata muži se z našich dostal zase nejdále v soutěži Jindra. Tomu v 1. kole nenastoupil soupeř. V 2. kole prošel přes Slovince B. Kolar 5:0 a ve 3. kole nestačil na L. Capacci a prohrál 5:0. Kuba v 1. kole porazil A. Klaneček (SLO) 4:1 a poté nestačil na Srba D. Pajkić a prohrál těsně 3:2. Pajkić nakonec obsadil pátou příčku. Marek v 1. kole porazil M. Jasarspahić (BIH) 4:1 a v 2. kole prohrál s J. Martinez (VEN) 5:0. Martinez k údivu všech prohrál hned následující kolo, a tak neměl Marek možnost opravy v repasáži. Denisovi do 1. kola nenastoupil soupeř. V dalším kole však podlehl Chorvatovi I. Glavas 5:0 a také v soutěži skončil. Filip v prvním kole přesvědčil rozhodčí i přes zaváhání, kterých na velmi kluzkém tatami nebylo málo, a porazil R. Reinthaler (AUT) 3:2. V dalším kole podlehl Slovákovi M. Toure 4:1, který získal třetí místo a postaral se tak o milé, avšak zasloužené překvapení kategorie.

 

Do soutěže kumite první vstoupila Vlaďka. Po 1. kole free nastoupila proti jí známé S. Kaup (AUT) a prohrála 3:0. Tato Rakušanka později obsadila pátou příčku. Jako další v pořadí šel na tatami Petr. Ten se po 1. kole free utkal v dalším zápase s N. Martić a prohrál 2:0. Jako poslední z Čechů závodil Ondra, a to až v neděli. V 1. kole proti R. Dodevski (FYROM) dokázal jako jediný z našich zástupců bodovat a po dramatickém průběhu utkání nakonec prohrál 3:2. Ondru si pak zavolal slovenský kauč. Pochválil jej a předal mu zpětnou vazbu o zápase.

 

Například výpravy Ukrajiny a Malajsie přijely ve velmi dobré formě. Zápasy závodníků obou týmů byly pohledné napříč všemi kategoriemi kumite a pro nás laiky vedení kaučů svých svěřenců v průběhu utkání bylo jako z jiné planety. Sledovat v akci takového Stanislava Horunu bylo opravdu velkým zážitkem.

 

Autor článku: Jakub Debrecenyi

 


No Comments Yet - You can be the first to comment!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.



Kalendář

Září 2024
P Ú S Č P S N
« Srp    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Přihlásit se k RSS


Facebook




Rosice
 
NSA
 
Ostrovacice
 
Telarnakriz
 
KTM
 
Army-airsoft
 
Richard